SAMOJEDÍ TÁBOR - JAVOROVÁ SKÁLA

22.09.2012 00:00

Samojedí tábor 7-9.9.2012

 

Místo konání: Javorová skála

 

Odjezd na samojedí tábor jsme plánovali( Ali, Radka, Olda, Iva a já) už od ledna.

Dokonce jsme si už v únoru plánovali ubytování a stravu :).

S Radkou jsme se vsadily, že naučíme naše pesany (Barona a Alfa) aportovat špekáček.

To nakonec nedopadlo nijak valně, Baron odmítal aportovat cokoli a Radka měla moře starostí okolo Enngi a štěňátek. My se to jednou určitě naučíme a bude z toho synchronizované špekáčkové duo. Jak se tak blížil samojedí tábor přišla Radka s tím, že budeme dělat nějakou soutěž  a co by se tam mohlo všechno dít. Radka s Oldou vše promysleli a dali i mi pár úkolů. Myslím, že se soutěž (Stezka dogtrekaře) nakonec vydařila a všichni zúčastnění se bavili :).

Opět nastal den „D“ hodina „H“ a já se s Baronem vydala autobusem do Opavy. Hodina v autobuse utekla jako voda, hurá. Cestou za Ali si Baron přečetl všechny noviny a drby.

Za chvilku už pro nás přijelo auto s Ájou a jejími páníčky Ivou a panem Pavlem (řidič). Neměl to pan řidič s námi lehké … tři ženské a tři psi. Cesta nám pěkně ubíhala skoro až k cíli nebýt jedné uzavírky.

V Javorové skále už bylo plno příznivců bílých chlupáčků a další se sjížděli. Nastalo vybalování, převlíkání, krmení divé zvěře a večer táborák se špekáčky. Ač špekáčky nemám moc ráda, tak tenhle mi chutnal moc … nejspíš kouzlo samojedno táboráku :).

Na sobotu dopoledne byly vyhlášené soutěže. Já sem se s Baronem zúčastnila běhu na 900m a získali jsme nádherné 4. místo i přes to, že jsme místo  druhého odbočení běželi kus rovně J. Už mu neříkám Baroneček šneček. Odpoledne se ještě konala výše zmíněná soutěž Stezka dogtrekaře a v podvečer členská schůze.

V neděli nám nachystali agility dráhu a světe div se, Baron a já 2.místo (žádná shozená překážka). Trénink má nejspíš ze záhonků, které musí přeskakovat a z paletových překážek.

Po obědě jsme se začali postupně balit a odjíždět.

Bylo nám se všemi příznivci bílých chlupáčků moc fajn a třeba příště na viděnou :)

 

    Pavlína a chlupáč Baron